Hi! Ik ben Manon Toma.

Ik geloof in de kracht van het individu. Alles grote merken ontstaan vaak bij een persoon! Een persoon met een idee, een behoefte of een droom. Jij bent zo'n persoon. Ik wil er samen met jou voor zorgen dat jouw klant ziet hóe tof jouw merk is! Dat jij een opmerkelijke impressie maakt waarmee jij een merkwaardige indruk achterlaat en jouw stempel achterlaat. Daarom is werken aan jouw personal brand en online branddesign belangrijk en dat doe ik vanuit mijn drie pijlers: positioneren (personal branding), presenteren (visual branding) en promoten (social en online branding).

vroeger.png

Als kind had ik al de drang om mij te onderscheiden. Tijdens mijn eerste Heilige Communie droeg ik een broek in plaats van een snoezig jurkje, ik speelde niet met barbie's maar scheurde rond op mijn BMX fiets, ik leerde al snel alles over computers en zat graag aan mijn bureautje te knutselen.

Nu heb ik die drang om mijzelf te onderscheiden nog steeds. In de tijd waarin wij leven is dit essentieel. Binnen de norm vallen is misschien veilig, buiten de norm val je op. 

Als personal(ity) brand strateeg & digital brand designer help ik jóu als ambitieuze en online actieve ondernemer met het opmerkelijk (her) positioneren en kenmerkend presenteren van jezelf als personal(ity) brand™. 

Jij gaat jezelf alleen onderscheiden door je te focussen en te concentreren op dátgene waar jouw potentie ligt en op dátgene wat jou anders maakt.

"Ken je waarde en maak dit waardevol!"

Met een aansprekend en aantrekkelijk geheel kom jij én blijf jij op de radar van jouw publiek. Door (inter)actie te creëren vanuit jouw personal brand naar beeld, design én content ontstaat er beleving. Dit is belangrijk omdat dít ervoor zorgt dat jij wordt opgeMERKt!

Gevolg: jouw bedrijf groeit zoals jij dat voor ogen hebt.

Resultaat: meer winst in geld, maar vooral in tijd (ons belangrijkste goed).

Door éérst te werken aan de input (personal branding) en pás daarna aan de output (visual branding & social branding) creëer je pas écht een b(r)and 

personal branding voor online ondernemers.png
  1. Bekijk hier mijn online cursus aanbod en ga zelf aan de slag.
  2. Bekijk hier hoe jij, mijn creatieve crew en ik samen aan de slag kunnen gaan.
Veel ondernemers die online actief (willen) zijn worstelen met hoe zij zichzelf als merk moeten positioneren, presenteren én promoten.

Ik spreek uit ervaring, want als iemand in een verzadigde en moeilijke markt zat was ik het wel. De grafische branche is net een kweekvijver. Daarnaast plukken ondernemers tegenwoordig zo een logo kant en klaar van internet af en maken ze zelf hun communicatiemiddelen met een gratis ontwerpprogramma.

Ik weet dus écht waar jij mee worstelt.  

Lees hier de stappen die ik gezet heb waardoor het nu goed gaat. Daar ben ik mega trots op! Branding is dus níet alleen voor de big boys, het is juist voor jou en mij: kleine ondernemers met grote dromen en (snode) plannen.

Moet jij knokken voor klanten
óf knokken de klanten voor jou?

Waarom met mij werken in plaats van met een personal branding coach en/of (web)designer?
3 redenen:

Stap 1: Positioneren

In tegenstelling tot een grafisch of website ontwerper zet ik een stap terug. Klakkeloos gaan ontwerpen zonder plan en strategie is voor mij een no-go. Ik ben opMERKzaam en innovatief ingesteld. Ik heb een shitload aan verbeeldingskracht en zie het totaalplaatje al snel voor me. We gaan aan de slag met jouw positionering en jouw brand personality™.

Stap 2: Presenteren

In tegenstelling tot een personal branding coach zet ik vervolgens een extra stap (dus je hoeft niet wéér naar een derde partij) door ook de visuele vertaalslag met jou te creëren. Ik focus mij hierbij met name op digital design en het online stuk, maar uiteraard behoort print ook tot de mogelijkheden. Door mijn jarenlange ervaring als grafisch ontwerper weet ik wat voor jou nodig is vanuit de eerste fase. Dit kunnen personal branding coaches niet zelf. Ze zullen een ontwerper briefen (het is moeilijk om dat wat je in je hoofd hebt ook in het hoofd van een ander te krijgen, die dit vervolgens moet vormgeven). Hierdoor ontstaat er vaak ruis en duurt een traject langer dan nodig en kost het je uiteindelijk meer geld en meer tijd. De ontwerpfase is ontzettend belangrijk; het vormt de verbindende schakel. 

Stap 3: Promoten

Vervolgens laat ik jou nóg niet los. Je hebt niets aan alleen website en een logo. Als je het vervolgens niet dusdanig presenteert én promoot dan schiet je er nog niets mee op. Ik zorg voor een set visual & headers zodat jij aan de slag kunt met jouw online marketing en Social Media. Na deze fase kun jij zelf extra brand-bouwstenen toevoegen:

Branding & Beyond™

Ik werk samen met andere experts om jou op álle vlakken vooruit te helpen. Denk hierbij aan: copy, fotografie, e-mailmarketing, het inzetten van online tools zoals Facebook bots, het integreren van salespagina's en betalingssystemen, video het opzetten en ontwikkelen van eLearning (online programma's). Alles onder één virtueel dak. 

Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde. Ontdek wat dit NIET is en ga hier méér van doen.
— Manon Toma Was Here ♥︎